Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и прибавете към тях какаото и разтопено масло.
Разбъркайте и оформете основата за чийзкейка, като притискате с обратната страна на лъжица или с дъното на чаша.
Приберете в хладилник за 20 минути, а през това време пригответе крема от сирена.
Смесете в купа крема сиренето и пудрата захар и разбъркайте до гладък крем. Не е необходимо да ползвате миксер.
Добавете маскарпонето и отново разбъркайте.
Накрая прибавете фино настъргана кора на лимон.
Изсипете крема върху бисквитената основа, заравнете с шпатула и сложете в хладилник за 5-6 часа, най-добре за 1 нощ.
На следващия ден нарежете ягодите за сладкиша на половинки, полейте ги с прясно изцеден сок от лимон и поръсете с пудра захар.
Внимателно разбъркайте и сложете в хладилник за 1 час.
Накиснете желатина в 30 мл студена вода и го оставете да набъбне.
Отцедете отделилия се сок от ягодите, а плодовете наредете върху чийзкейка.
Между тях сложете и боровинките. Аз ползвах замразени боровинки за чийзкейка.
Загрейте ягодовия сок (без да завира) и прибавете желатина. Разбъркайте и полейте с лъжица плодовете.
Върнете сладкиш ягодовия чийзкейк в хладилника за още 1 час.
Нарежете чийзкейк с боровинки и ягоди и сервирайте.