ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Милфьой»Милфьой с крем и плодове

Милфьой с крем и плодове

Милфьой с крем и плодове
Снимка: Боян Кирилов
1 / 2
01/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За кората
  • пудра захар
  • бутертесто - 3 бр.
  • За сладкарския крем
  • брашно - 4 с.л.
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
  • жълтъци - 5 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • пълномаслено мляко - 1 л
  • захар - 250г
  • портокалова кора - на 1 портокал
  • лимони - 1 бр. сока
  • още
  • горски плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете корите, под всяка поръсете пудра захар и покрийте с хартия за печене отдолу и отгоре. Поставя празна тава, не много тежка, върху всяка кора и изпечете за 9 мин. на 180 градуса.

Махнете тавата и печете още 9 мин. на 180 градуса. Оставете да изстинат.

Пригответе крема за вкусния милфьой. Стоплете 1 ч.ч. мляко и добавете портокаловата кора, ванилията и лимон. Разбъркайте да се разтвори захарта. Добавете брашното и разбъркайте.

Оставете крема да изстине и сглобете бутер сладкиша. Редувайте кори, крем, а помежду им - плодчета. Завършете с кора, поръсете с пудра захар и добавете плодове.

Готовият милфьой с крем и плодове поднесете на вашите близки и гости.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: