Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крокети»Пилешки крокетчета с шунка

Пилешки крокетчета с шунка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешки крокетчета с шунка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6 бр.
"На такива вкусни крокетчета гарнитура не им трябва, трябва им весела компания, която да им се наслади"

Необходими продукти

  • масло - 50 гр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 50 гр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • пилешко месо - филе 300 гр.
  • шунка - 50 гр.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • горчица - люта 1 с.л.
  • галета
  • олио
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на много ситно.

Пилешкото филе се сварява и също се нарязва на много ситно.

Шунката се нарязва на много малки кубчета.

В дълбок тиган се разтопява маслото и се добавя лукът. Запържва се 3 - 4 мин. , докато започва да става леко златист. Добавя се брашното като се бърка постоянно и се запържва около 1 мин. , след което бавно се добавя млякото, като се бърка така около 2 мин. , така че да се получи хомогенна гъста каша. Добавя се пилешкото месо, шунката, ситно нарязаният магданоз и горчицата. Овкусява се със сол и черен пипер.

Сместа се оставя да изстине и да се втвърди. С лъжица от сместа се отделят и оформят топчета, или цилиндърчета. Овалват се в галета и се оставят да престоят около 30 мин. в хладилника.

Крокетите се изпържват равномерно от всички страни в олио, на 190 °С. След изваждането се подреждат на кухненска хартия, за да се подсуши излишната мазнина.

Ястието се сервира гарнирано с резени лимон

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Моята рецепта е без горчицата.:)
21.02.2016 00:27