Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокача»Фокача с чери-доматчета и чушки

Фокача с чери-доматчета и чушки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Фокача с чери-доматчета и чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 фокача

Необходими продукти

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чери доматчета - 12 бр., нарязани на половинки
  • чушки - 1 бр., червена, почистена от вътрешната част, на ленти нарязана
  • борови ядки - 2 с.л.
  • босилек - пресен, накъсан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час. Маже се с масло форма за печене (25 х 23 см). Тестото се разточва на правоъгълник, съобразно с формата за печене.

Трябва да втаса още 30 мин. Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Върху тестената повърхност се редят доматчетата, чушката, кедровите ядки и босилека.

Поръсва се със зехтин. Пече се около 30 мин. - докато промени цвета се в златистокавяво.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: