Начин на приготвяне
Сипете 60 мл вода при желатина и оставете да набъбне.
Смесете захарта с прясно мляко и оставете да заври. Добавете шоколада, начупен. Сипете и желатина. Оставете да изстине.
Разбийте течната сметана. Добавете към сместа. Смесете рома и кафето.
Сложете стреч фолио в правоъгълна форма за печене.
Сипете половината крем за ягодовия сладкиш. Отгоре наредете бишкоти, потопени с кафето.
Отгоре разпределете нарязани ягоди, после сложете останалия крем и завършете сладкия терин с бишкоти.
Сложете в хладилник за няколко часа.
Обърнете в поднос и махнете фолиото.
Украсете ягодовия терин със сметана и бишкоти с ягоди и ягодов сироп.