Начин на приготвяне
Сваряваме и обелваме яйцата. Откъм заострената част на яйцето изрязваме капаче и отстраняваме жълтъка.
Измиваме и сваряваме спанака в подсолена вода. Прецеждаме го и го нарязваме на дребно.
Смесваме стритите сварените жълтъци, спанака, настъргания на дребно кашкавал. Овкусяваме сместа със смлян черен пипер и сол.
Напълваме сварените яйца със спаначената смес и ги покриваме с изрязаните капачета.
Намазваме с масло тавичка и нареждаме в нея напълнените яйца.
Разбиваме брашното в прясното мляко и прибавяме останалата ни спаначена плънка. Получената смес изливаме между яйцата. Върху всяко яйце слагаме парченце масло.
Печем ястието в силна фурна за десетина минути.