Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и шунка

Омлет с гъби и шунка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Омлет с гъби и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Омлет за закуска, омлет за обяд, омлет за вечеря - универсалното ястие във вкусна импровизация с шунка и гъби"

Необходими продукти

  • гъби - 250 гр.
  • масло - 30 гр.
  • яйца - 3 бр.
  • шунка - 100 гр.
  • брашно - 4 с.л.
  • газирана вода - 1 ч.л.
  • чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на тънки филийки, задушават се 5 - 10 минути в маслото с нарязания магданоз, чушката и подправките. От жълтъците, брашното и газираната вода се прави гъсто тесто. Бавно се прибавят гъбите и разбитите на сняг белтъци. Омлетът се пържи в тиган с много мазнина.

Шунката се нарязва на дребно и се наръсва отгоре.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

123456
123456
Хубаво е без многото мазнина.
26.01.2010 18:06
2