Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с лешници и сирене Тофу

Чийзкейк с лешници и сирене Тофу

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Чийзкейк с лешници и сирене Тофу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Когато е чийзкейк винаги гласуваме за, когато е с лешници и Тофу - гласуваме веднага"

Необходими продукти

  • бисквити - 1 ч.ч. чаени
  • масло - 100 г краве
  • сирене - 450 г Тофу, меко
  • какао - 1 ч.л.
  • крема сирене - 1 ч.ч.
  • шоколад - 30 г
  • захар - 1/2 ч.ч. бяла
  • захар - 1/3 ч.ч. кафява
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лешници - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошените бисквити и разтопеното краве масло се смесват добре. Разпределят се по дъното на подходяща форма и се пекат на 170 градуса за 11 минути.

Готовият блат се изважда да изстине. След това се счукват лешниците. Какаото се разтваря в 1/4 ч.ч. вода.

Двата вида сирене (крема и Тофу) се разбиват заедно и се прибавят към какаото, двата вида захар, яйцето, белтъците, разтопения шоколад и ванилията.

Всичко се разбива внимателно и получената смес се разстила върху охладения блат.

Така полученият чийзкейк се слага за около 50 минути във фурна, включена на 160 градуса.

Готовият десерт се поставя на хладно за 3-4 часа, поръсва се с лешници и се сервира с усмивка.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: