Спираловиден хляб с градински чай

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
22/03/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • сирене - 1 1/4 ч.ч. (150 г), Пекорино
  • сол - 1/8 ч.л.
  • салвия - 12 листа, пресен, на ситно
  • сирене - 200 г Фонтина, на тънки филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва заедно със сиренето Пекорино и се оставя се да втаса.

Подготвя се форма за печене с диаметър 30 см. Тестото се разточва на много тънка кора с форма на правоъгълник, който се покрива с градинския чай и Фонтината.

Навива се на руло, оформя се спираловидно се прехвърля в подготвената тава за печене. Оставя се да втаса около час и половина.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Пече се около 35-40 мин. на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар