ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибно асорти

Рибно асорти

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
103384298
Рибно асорти
22/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете за това рибно асорти?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата, скаридите и раците се нарязват на ситно. Желатинът се разтваря в предварително подсолен бульон.

Половината от желатина се сипва във формичка и се слага в хладилника, за да се стегне.

Яйцето, лимонът и маслините се нарязват и се заливат с малка част от желатина. Върху стегнатия желатин се нарежда един слой от морски дарове.

Отгоре се слага сместа от маслини, яйца и лимон. След това се нареждат листа от лимон, потопени в желатин.

Всички продукти се поливат с останалия желиран бульон. Ястието се слага в хладилника да стегне.

Когато асортито е готово, се потапя за няколко секунди в съд с гореща вода и се обръща върху подходяща чиния. Реже се с топъл и мокър нож.

Забележка: Може да приготвите асортито и в отделни порции.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: