Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел със сух козунак

Крем карамел със сух козунак

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Ето как сухият козунак може да се превърне в нежен крем карамел"

Необходими продукти

  • яйца - 6 броя
  • прясно мляко - 1 литър
  • козунак - 1 малък
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова есенция - 1 брой
  • за карамела
  • захар - 4 с.лъжици
  • вода - 1 ч.л.
  • масло - за намазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във форма сипете захарта и водата за карамела и разтопете до получаване на желания цвят.

Изчакайте карамела да се втвърди изцяло и намажете хубаво формата с масло.

Разбийте с миксер яйцата със захарта, ванилията и студеното мляко.

Начупете козунака на малки парченца и ги разпределете във формата. Полейте равномерно с крема.

Сложете формата в друг съд (по-широк), в който сте сипали студена вода.

Печете крем карамела в загрята на 150 градуса фура за около час. Охладете в тавата и едва тогава го обърнете в подходяща за сервиране чиния.

Крем карамелът със сух козунак е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: