Супа от толстолоб

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
119
140
21/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • толстолоб - 400 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 3 с.л.
  • грах - 1 ч.ч. (от консерва)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр (само жълтъците)
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • лимонов сок
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества
Рибена Чорба

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата толстолоб в желания размер, мариноваме я в лимоновия сок и я оставяме да престои 1 час.

Нарязваме на ситно лука и задушаваме в олиото. Прибавяме 6 чаши студена вода, филето, граха, черния пипер и дафиновия лист. Варим на умерен огън 15 минути.

След това отстраняваме от огъня и застройваме рибената чорба с жълтъците, разбити с киселото мляко. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме с крутони.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-6%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар