Торта от вафли с маслен крем

IvankaIvankaНовак83
26/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме маслото да омекне на стайна температура. Разбиваме го до побеляване и прибавяме жълтъците един по един при непрекъснато разбиване.

Слагаме захарта на котлон да се карамелизира до светлокафяв цвят и прибавяме сместа, като бъркаме и сваляме от огъня, докато получим еднородна маса.

Смиламе ореховите ядки и ги прибавяме с разбъркване към масления крем.

Вземаме едната кора и разстиламе върху нея крема. Покриваме с другата кора, като плътно притискаме за да няма въздух.

Готовата торта оставяме да престои една нощ за да се стегне, след което я разрязваме на парчета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар