Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от бакла с картофи

Пюре от бакла с картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пюре от бакла с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
21 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бакла - 1 кг, кисната една нощ
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • картофи - 2 бр., обелени, нарязани на едро
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • зехтин - 1/2 ч.ч. (125 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се слага в голяма тенджера със студена вода и се изчаква да заври. Оставя се да ври около 1 час - докато омекне.

След като баклата е вряла около 30 мин., се добавят картофите.

Изцежда се баклата и картофите и се разбиват с блендер с половината от зехтина, докато се получи кремообразна смес.

Добавят се солта и пиперът. Прехвърля се в чиния за серивиране, поръсва се с останалия зехтин.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: