Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 190 градуса. Намазва се с растително масло тава за печене на пай с диаметър 28 см. Лукът се запържва в зехтина на умерена температура, докато омекне. Прибавят се чушките, тиквичката, патладжаните, които се запържват около 5 мин.
Прибавят се доматите и се поръсват със сол. Похлупва се с капак и се държи на слаб огън около 15 мин., като се разбърква. Когато течността се изпари, се добавя бульонът.
Тестото се разточва с дебелина 3 мм. Разстила се върху приготвената форма за печене и се надупчва цялата повърхност с вилица.
Покрива се с алуминиево фолио, като се притиска към кората. Пече се около 15-18 мин., докато стане светлокафяво. Зеленчуците се разбъркват с двата вида сирене и жълтъка.
Получената зеленчукова смес се нанася върху тестото. Печем нашия солен пай около 20-25 мин. - докато сместа стегне.
Вкусен зеленчуков пай, подходящ за безмесна диета.