Омлет с гъби и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
68
72
07/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вряща вода около 15-20 мин., докато омекнат. Изцеждат се и се режат на тънко. Фурната предварително се загрява до 180 градуса.

Маже се форма за печене с масло с диаметър 20 см. Лукът се запържва в зехтина и маслото в голям тиган на слаб огън около 4 мин. Добавят се гъбите и подправките. Поръсват се със солта и черния пипер и се държи на огъня около 5 мин., докато гъбите омекнат.

Разбиват се яйцата и сметаната. Размесват се с гъбената смес и картофите и се разбърква добре. Приготвената смес се изсипва в тавата и се пече омлетът. Пече се около 15-20 минути, докато сместа стегне и покафенее.

Вкусен омлет, който трябва да опитате! Уникален омлет с гъби!

Кръгла иноксова форма за яйца и мини палачинки 10 cм-10%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла иноксова форма за яйца и мини палачинки 10 cм
8.00 лв.
7.20 лв.
Виж ››

Кръглата форма за яйца ще позволи на въображението ви да се развихри при създаване на омлети и други ястия с яйца. Формата за яйца има удобна дръжка, с която лесно ще я поставите и в загрят тиган.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар