Аспержи в тесто

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
69
72
21/01/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • аспержи - 400 г, стръкове
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • тесто - 350 г, многолистно
  • сирене - 125 г, Теледжио или Чедър, нарязано на кубчета
  • магданоз - 2 с.л., на ситно нарязан
  • жълтъци - 1 бр., леко разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 200 градуса. Намазва се с масло тава за печене. Изрязват се твърдите долни краища на аспержите. Варят се в подсолена и вряща вода около 5-10 мин.

Изцеждат се добре и се нарязват на едро. Аспержите се запържват в масло около 5 мин. Порастват се със солта и черния пипер. Тестото се разгъва на правоъгълник, заделя се малко за украса. Поставя се по средата аспержите, заедно със сиренето и магданоза. Жълтъкът се нанася с четчица върху краищата.

Тестото се завива върху плънката, като се притиснат краищата, за да се слепят. Нанася се с четчица останалия жълтък и се украсява със заделеното тесто. Пече се около 25-30 мин, докато стане златисто.

Бамбукова дъска с борд 28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
13.99 лв.
10.77 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар