Пълнено брюкселско зеле

01/07/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • брюкселско зеле - 500 г, замразено
  • магданоз - + копър, босилек, естрагон, майорана
  • оцет - 1 с.л., бял винен
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 3 с.л.
  • сметана - 4 с.л., пълномаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чушки - 1 бр., почистена от семенната им част, нарязана на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се вари с подправките в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцежда се добре. Една трета от него се реже на едро. Изгребва се сърцевината на останалото.

Чесънът се запържва в половината от маслото. добавя се нарязаното на едро брюкселско зеле и сметаната.

Поръсва се със солта и пипера и се държи на огъня около 10 мин., като често се разбърква. Сърцевините на брюкселското зеле заедно със сметаната се задушават, като се осолят и поръсят с черен пипер.

Главичките на брюкселското зеле се пълнят със сметановата смес. Върху всяко се слага по едно малко парче чушка. Ястието се поднася горещо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар