Начин на приготвяне
Измийте картофите и без да ги белите ги нарежете като уеджис. Разбъркайте ги хубаво с червения пипер, олио и подправката за барбекю.
Подредете ги в тава с кожицата надолу. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете картофите до готовност.
Пригответе соса. За целта наситнете лука и го смесете в купа с останалите съставки. Приберете в хладилник за половин час.
Изпечете кюфтетата на загрята скара, но първо ги сложете в пликче и ги притиснете с две дъски за да се изтънят.
Разрежете питките на две и също ги запечете. Започнете да сглобявате бургерите.
Намажете двете части на питките със соса и сложете листо Айсберг. Сложете готовото кюфте и върху него поставете слайс чедър и резен домат. Затворете.
Поднесете бургерите с останалия сос и печените картофи.
Домашните бургери с конски кюфтета са много вкусни.