Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и я омесете с подправките, наситнения лук, яйцето и хляба, който предварително сте накиснали и отцедили от прясното мляко.
Покрийте купата и приберете в хладилника за няколко часа.
Намазнете тава за печене. Разстелете вътре каймата, оформете леки вдлъбнатини.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете плескавицата за 30-35 минути.
Междувременно нарежете картофите и ги изпържете.
Извадете и във всяка вдлъбнатина чукнете по едно яйце. Отстрани подредете пържените картофи.
Върнете във фурната и печете до стягане на яйцата. Поръсете накрая с настъргания кашкавал и разпръснете чери доматки. Върнете във фурната, за да се разтопи леко кашкавалът.
Кралимарковската плескавица е много вкусна.