Начин на приготвяне
Слагаме маята с 1 ч.л. захар в леко затопленото мляко и оставяме сместа на топло да шупне.
Разбиваме жълтъците с 30 г захар и половината омекнало масло на пяна. Прибавяме едното яйце и ванилията, като продължаваме да разбиваме с миксер, докато не получим пухкава смес.
Пресяваме брашното със солта и към тях прибавяме шупналата смес с мая и пухкавата маслена смес.
Замесваме твърдо тесто, като при необходимост добавяме още малко брашно. Правим го на топка и го оставяме да втаса, покрито с чиста кърпа.
Разточваме правоъгълна кора, която намазваме с останалото разтопено масло. Прегъваме кората и отново замесваме тестото.
Готовото тесто разделяме на 9 равни топки. Разточваме всяка една на дълга лента и три по три (една върху друга) ги сплитаме на плитка.
Плитката се слага като венец в омазнена и поръсена с брашно кръгла форма за козунак.
Върху козунака се нареждат оваляните в брашно стафиди и се слага да се пече в умерено нагрята фурна.