Ezine.bg»Рецепти»Пица»Безглутенова кето пица

Безглутенова кето пица

Безглутенова кето пица
Снимка: Илиана Балканска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чедър - 50 грама (настърган)
  • яйца - 8 броя
  • риган - 1 ч.л.
  • шпеков салам - 120 грама
  • доматен сос - 60 мл
  • черни маслини - 10 броя (обезкостени)
  • черен пипер
  • олио - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте фурната на 200 градуса (само на горен реотан, без вентилатор).

Разбийте яйцата до получаване на пяна и ги подправете с риган, черен пипер и сол.

Загрейте олиото в тиган, подходящ за печене във фурна. Сипете яйцата и запържете за 5 минути.

Прехвърлете във фурната и печете още няколко минути.

Сипете доматения сос и наредете маслините и салама. Поръсете пицата с настъргания чедър.

Върнете кето пицата за кратко във фурната - колкото да се разтопи чедърът.

Безглутеновата кето пица е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: