Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки от риба

Солени палачинки от риба

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Солени палачинки от риба
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • хамсия - 400 грама (прясна)
  • бира - 100 мл
  • сол - едра
  • царевично брашно - 6 с.л. с връх
  • газирана вода - 100 мл (студена)
  • девесил - 1 с.л. пресен
  • бакпулвер - 1 щ.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • зехтин - за намазване на тигана
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хамсията и я почистете хубаво от вътрешностите. Поръсете я хубаво с едрата сол и оставете в гевгир за около час.

Изплакнете рибата и отново я оставете в гевгира. След това я подсушете добре.

Разбийте яйцата и ги смесете с бирата, газираната вода и брашното. Поръсете панировката с черен пипер и сол, добавете бакпулвера и лъжица от наситнения пресен девесил.

Загрейте олио в тиган. Сложете няколко риби и ги залейте с черпак от яйчената смес.

Пържете солената палачинка и от двете страни. Процедирайте така с всички продукти.

Поръсете готовите палачинки с лимонов сок и ги украсете с девесил.

Солените палачинки от риба са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: