Чорба от калкан

IvankaIvanka
Новак
8452
Чорба от калкан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • риба - 750 г (калкан)
  • лук - 3 гл.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 6 ск.
  • олио - 60 мл
  • девесил - 2 - 3 стръка
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
  • люти чушки - 2 - 3 бр. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме калкана на големи парчета.

Варим ги 15 минути в подсолена вода, заедно с мазнината и нарязаните на дребно лук, домати и девесил.

Изваждаме парчетата риба и варим още няколко минути бульона.

Сваляме от огъня рибния бульон. Прибавяме към него счукания чесън с оцет, като по желание с чесъна можем да счукаме и лютите чушки.

Чорбата от калкан се сервира, като се слага по 1 парче риба в дълбока чиния и се залива с бульона.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: