Ezine.bg»Рецепти»Риба»Калкан с кашкавал

Калкан с кашкавал

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Калкан с кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Филето от калкан е нежен деликатес, който заслужава специално внимание"

Необходими продукти

  • калкан - 800 г филе
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бяло вино - 250 мл
  • сметана - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме филетата и ги подправяме с черен пипер.

Във всяко филе поставяме по парче кашкавал и го завиваме на руло, при нужда закрепяме с клечка за зъби.

Редим филетата в намаслена тава.

Почистваме лука и гъбите и ги нарязваме на дребно, запържваме ги в масло за 5 минути.

Прибавяме брашното и разбъркваме непрекъснато, постепенно добавяме виното, сметаната и разбитите жълтъци.

Готвим на среден огън, докато соса се сгъсти. Подправяме със сол и черен пипер.

Заливаме рибните филета с готовия сос и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути в средата на фурната.

Сервираме рибата с резени лимон и наситнен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: