Киш с карфиол

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
10/01/2014
"Днес искаме да поговорим за киша с карфиол и защо есента е любимият ни кулинарен сезон "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 393
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в голяма купа. Размесва се с маслото, бадемите, пармезанът и канелата. Прибавя се 1 белтък и се бърка, докато се получи гладко тесто. Оформя се на топка, увива се в тънък найлон и се оставя в хладилника около 30 мин. Карфиолът се се вари в подсолена вряща вода 15 мин. Изцежда се добре. Предварително се загрява фурната до 180 градуса.

Намазва се с растително масло дълбока форма за пай с диаметър 20 см. Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Разстила се тестото върху дъното и стените на формата, като се подрязват стърчащите краища. Плътно се покрива с алуминиево фолио и се притиска към повърхността.

Пече се около 15 мин., след което се маха фолиото. Яйцето и сметаната се разбиват, добавя се сол и карфиолът и се бърка добре. Получената смес се прехвърля в изпеченото тесто. Пече се още около 15 мин или докато сместа стегне и промени цвета си в светлокафяв.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар