Чешка гъбена супа

Чешка гъбена супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Лека и много вкусна гъбена супичка"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г (манатарки, печурки)
  • готварска сметана - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • картофи - 3 броя
  • моркови - 1 брой
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 сварени
  • бахар
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода в тенджера. Добавете нарязания лук и чесъна, поръсете с подправките.

След 15-тина минути прецедете бульона. Прибавете в него нарязаните моркови и картофите.

Задушете гъбите в масло и ги прибавете в бульона със сварените зеленчуците. Варете гъбената супа 10-тина минути.

Отделно разбийте сметаната с брашното. Налейте в супата, като разбърквате постоянно.

След още 5 минути прибавете наситнените яйца и поръсете с черен пипер.

Поръсете с копър и сервирайте супата.

Чешката гъбена супа е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: