Начин на приготвяне
Настържете тиквичката и я посолете. Оставете за половин час да се отцеди от водата.
Нарежете на две чери доматите. Сварете пъдпъдъчите яйца, охладете и ги обелете.
Изстискайте много добре тиквичката. Добавете към нея яйцето, настъргания пармезан, черен пипер и сол. Поръсете с брашното и разбъркайте. Получава се средно гъста смес.
Загрейте фурната на 190 градуса. Сложете хартия за печене в тава и разпределете сместа на 6 плоски кюфтенца (дебели 1 см).
Изпечете ги за 15-тина минути.
Леко намокрете с пръсти люспестата сол и поръсете червен пипер, който ще полепне върху нея.
На дървени клечици забодете по едно от печените тиквени кюфтенца, чери домат и накрая яйце.
Подредете хапките в плато и ги поръсете с люспестата червена сол.
Парти хапките с тиквички и пъдпъдъчи яйца са чудни.