Сладки папионки

IvankaIvanka
Новак
8452
Сладки папионки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Толкова са сладки, че има реална опасност да прекалите с тях"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме едното яйце, отделяме жълтъка и го намачкваме с вилица.

Към него прибавяме двата останали сурови жълтъка и бъркаме до получаването на гладка смес.

Към сместа изсипваме 1 ч.ч. брашно и омекналото на стайна температура масло и разбъркваме. Прибавяме и останалото ни брашно и омесваме гладко тесто.

Разделяме тестото на топчета с големина на орехчета, които разтегляме на лентички и усукваме през средата за да се получат папионки.

Разбиваме двата белтъка с ванилията на твърд сняг.

Започваме да редим папионките в намазана с масло тавичка, като преди това ги топим в белтъците и ги овалваме в пудрата захар.

Слагаме ги да се пекат в силно загрята фурна, като внимаваме да не изгорят.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: