Сладки папионки

IvankaIvanka
Новак
83
07/08/2014
"Толкова са сладки, че има реална опасност да прекалите с тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 994
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме едното яйце, отделяме жълтъка и го намачкваме с вилица.

Към него прибавяме двата останали сурови жълтъка и бъркаме до получаването на гладка смес.

Към сместа изсипваме 1 ч.ч. брашно и омекналото на стайна температура масло и разбъркваме. Прибавяме и останалото ни брашно и омесваме гладко тесто.

Разделяме тестото на топчета с големина на орехчета, които разтегляме на лентички и усукваме през средата за да се получат папионки.

Разбиваме двата белтъка с ванилията на твърд сняг.

Започваме да редим папионките в намазана с масло тавичка, като преди това ги топим в белтъците и ги овалваме в пудрата захар.

Слагаме ги да се пекат в силно загрята фурна, като внимаваме да не изгорят.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар