ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Млечно реване с грис

Млечно реване с грис

Христинка КолеваХристинка Колева
Новак
99368686100
Млечно реване с грис
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Млечното реване с грис е перфектния десерт за следобедна закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте млякото за заливката и разтворете в него ванилията и захарта. Оставете да се охлади.

През това време разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете олиото и млякото, разбъркайте.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете ги къмт течните съставки, а след като се усвоят сипете ванилията и гриса.

Разбъркайте и изсипете сместа в тава с приблизителни размери 20х30 см.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете блата около 30 минути.

Надупчете го с дървено шишче и още горе залейте с охладената млечна заливка.

Приберете реването в хладилник и оставете да се напои за няколко часа.

Млечното реване с грис е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: