Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Млечно реване по арменски

Млечно реване по арменски

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Млечно реване по арменски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Хайде да видим кой ще си хапне цялото парче от това вкусно реване"

Необходими продукти

  • брашно - 7 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • грис - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • за сиропиране
  • прясно мляко - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата, ваниловата и обикновената захар. Добавете гриса, брашното и бакпулвера.

Сипете сместа в продълговата тава, намазнена и набрашнена.

Сложете реването да се пече на 180 градуса, около 40 мин. без да отваряте първите 20 мин.

Залейте с прясно мляко изпечения сладкиш.

Когато изстине, млечното реване по арменски се поставя в хладилник да се охлади и после се поднася.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: