ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Домашни карначета по Килифаревски

Домашни карначета по Килифаревски

IvankaIvanka
Новак
83
35
48
Домашни карначета по Килифаревски
18/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • свински обрезки - 500 г
  • овнешки черва - 5 м (тънки)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л. (сушена, смляна)
  • вода - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обезкостяваме свинските обрезки и смиламе овнешкото и свинското.

Омесваме кайма, като прибавяме чубрицата, черния пипер, сол и водата. Оставяме да престои няколко часа на хладно.

Измиваме добре овнешките черва и ги напълваме със сместа. Печем получените карначета на скара и ги поднасяме топли.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: