Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Фасул с чушки и моркови в гърне

Фасул с чушки и моркови в гърне

Фасул с чушки и моркови в гърне
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Няма такъв вкус и аромат като от това ястие"

Необходими продукти

  • боб - 500 грама
  • свински бузи - 400 грама (пушени)
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 брой
  • суха целина - 1 с.л. листа
  • целина - 1/4 глава
  • джоджен - 2 с.л. сух
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • олио - 5 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер в студена вода.

На сутринта го залейте с чиста вода. Сложете да се вари и щом кипне прехвърлете отцедения боб в гювеч.

Задушете наситнените чушка, глава целина, морков и лук. След това ги сипете при боба.

Прибавете подправките и целите чеснови скилидки. Може да добавите и една люта чушка.

Похлупете и слжоете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете половин час.

След това намалете градусите на 170 градуса и печете още 2 часа.

Около 30 минути преди края на готвенето, извадете и овкусете със сол, добавете нарязаните свински бузи и настъргания домат.

Фасулът с чушки и моркови в гърне е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: