Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно със солта, бакпулвера и ванилията в голяма купа.
Добавете яйцето, захарта и маслото - замесете масленото тесто и го увийте с прозрачно фолио. Приберете го в хладилник за няколко часа.
Разточете го след това върху набрашнена повърхност и го прехвърлете във форма за пай във формата на сърце.
Надупчете го с вилица и отгоре сложете хартия за печене.
Сипете суров боб и го сложете да се пече на 180 °C до златисто.
Извадете блата за този лимонов пай и я оставете да се охлади.
Загрейте прясното мляко на котлона заедно със захарта, жълтъците, брашното, лимоновия сок и лимоновата кора.
Бъркайте, докато кремът се сгъсти. Изсипете го в изпечения блат, загладете го и украсете отгоре по желание с парченца лимон и прясна мента.
Лимоновият пай за Свети Валентин е много вкусен десерт.