Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки крачка с киселец

Супа от агнешки крачка с киселец

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Супа от агнешки крачка с киселец1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Гореща селска супа от агнешки крачка - събира всички край масата, сгрява и насища. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • агнешки крачка - 4 бр.
  • моркови - 2 бр
  • гъби - 1 к.ч.
  • картофи - 2 бр
  • киселец - 100 г
  • краве масло - 4 с.л.
  • лук - 4 стръкчета (зелен)
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чубрица - 1 клонче (суха)
  • яйца - 2 бр
  • оцет - 3 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате агнешките крачета със студена вода и ги слагате на огъня да се варят. Щом заврат, отцеждате бульона и варите на умерен огън. Когато крачката се сварят, ги обезкостявате, връщате месото в тенджерата и слагате нарязаните на кубчета картофи и нарязания на ивички киселец.

Отделно приготвяте запръжката от маслото, ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Разреждате с малко бульон и я сипвате в супата.

Поръсвате със стрита чубрица и доварявате супата. Преди да отстраните от огъня, застройвате с яйцата, разбити с оцета, и подправяте с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: