Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с гъби в гювечета

Качамак с гъби в гювечета

Качамак с гъби в гювечета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Който разбира, на вкусния качамак в гювечета се спира"

Необходими продукти

  • вода - 1 л
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 150 г
  • качамак - 300 г царевичен
  • краве масло - 50 г
  • гъби - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 30 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете царевичния качамак във вряща вода и го разбъркайте добре, докато набъбне и се сгъсти.

Овкусете го след това със сол и го разпределете в глинени гювечета.

Смесете разтопеното масло, олиото, червения пипер, нарязания на ситно чесън и лютата чушка.

Изсипете тази смес отгоре и поръсете с гъбките и настърганото сирене и кашкавал.

Сложете вкусния качамак да се пече до готовност.

По желание го поднесете с нарязан на ситно магданоз.

Качамакът с гъби в гювечета е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: