Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Шишчета»Кренвирш пане на шишче

Кренвирш пане на шишче

Кренвирш пане на шишче
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Интересен начин да предложите кренвирш пане на близките си - ще ви трябват клечки"

Необходими продукти

  • кренвирши - 6 - 7 броя
  • за панировката
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 100 мл
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за овалване
  • царевично брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно с млякото, след което ги смесете със содата, брашното, нишестето и солта. Разбъркайте и оставете сместа да престои 30-тина минути.

Срежете на две кренвиршите. Във всяка част боднете по едно шишче.

Загрейте по-голямо количество олио в тигана.

Сипете сместа за паноривката в дълбока купа.

Оваляйте кренвиршите в царевичното брашно, след това потапяйте в панировката.

Изпържете шишчетата до хубав златист цвят - за не повече от минутка са готови.

Отцедете ги върху кухненска хартия.

Кренвиршът пане на шишче е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: