Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо.
Нарежете лука на ситно, морковите на кръгчета, доматите на кубчета, а чушките на ивици.
Залейте булгура и ориза с гореща вода и ги оставете така за около 10 минути.
Задушете лука с малко зехтин и добавете морковите, доматите и чушките. Сипете малко и от бульона.
Прецедете булгура и ориза и ги добавете към другите продукти заедно 4 и 1/2 ч.ч. от пилешкия бульон.
Оставете ястието да къкри за около 10 минути я го прехвърлете в голяма тава.
Наредете отгоре месото и го сложете ориза на фурна да се пече на 180 °C до готовност.
При поднасяне поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Оризът с булгур и пилешко на фурна е много вкусен.