Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на парчета, завийте я с алуминиево фолио и я подредете в тава.
Печете я на 200 °C до готовност.
Пасирайте я след това на пюре и добавете към нея 200 мл от млякото, захарта, ванилията и солта.
Загрейте получената смес на слаб огън.
В малка купичка разбийте яйцето заедно с единия жълтък, останалото мляко и нишестето добре.
Налейте тази смес на тънка струя с помощта на телена бъркалка към тиквената.
Варете получения тиквен крем около 7 минути, докато се сгъсти.
Разпределете го в десертни купички и го оставете да се охлажда.
По желание го поръсете с настърган шоколад и го украсете с френско грозде.
Опитайте и вие този нежен тиквен крем с френско грозде.