Пълнен заек с кисело зеле и картофи

IvankaIvanka
Новак
83
28
42
23/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 938
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в 1/2 от мазнина до омекване. Прибавяме 1 ч.л. червен пипер, посоляваме и заливаме с 2 ч.ч. топла вода до кипване. Добавяме ориза до поемане на водата. Разбъркваме готовата смес заедно с чубрицата и кимиона.

Нарязваме киселото зеле на дребно и го задушаваме в 1/4 ч.ч. мазнина, а картофите - нарязани на кубчета, задушаваме в останалата ни мазнина като ги поръсваме с 1 ч.л. червен пипер и джоджена. Предварително изкисваме и посоляваме заека, след което го напълваме със сместа и го зашиваме.

Слагаме напълненият заек в тавичка, като от едната му страна изсипваме зелето, а от другата - картофите. Сипваме малко топла вода и покриваме тавата с фолио. Печем заека в умерена фурна до изпичане. Готовият заек поръсваме с магданоз.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ива
Ива
09.03.2014 00:03
Пробвала съм рецептата. Страхотна е.
1
0