Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокача»Средиземноморска фокача с чери домати

Средиземноморска фокача с чери домати

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2566
Средиземноморска фокача с чери домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Фокача с чери домати и още любими продукти - искате парче, нали?"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • захар - 1 ч.л
  • вода - 300 мл
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 пакетче
  • за гарниране
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • чери домати - 150 г мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята, захарта и солта.

Пресейте брашното и направете кладенче - сипете в него сместа с маята.

Разбъркайте добре продуктите и сипете вътре зехтина - замесете гладко тесто.

Сложете тестото в дълбока купа, покрийте я с кърпа и я оставете на топло да втаса за около 1 час.

Разточете го и го сложете в тава върху кухненска хартия за печене.

Отцедете маринованите домати и ги наредете върху тестото.

Оставете го да втаса за около 30 минути и сложете вкусната фокача да се пече на 180 °C за около 20 минути.

Намажете я след това със смес от пресован чесън и зехтин.

Средиземноморска фокача с чери домати е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: