Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Тиквен сладкиш с юфка

Тиквен сладкиш с юфка

Тиквен сладкиш с юфка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Неустоим тиквен сладкиш с юфка - приготвя се много лесно"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 100 г + 100 г за карамела
  • тиква - 200 г + 2 с.л. захар
  • юфка - 100 г домашна
  • яйца - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на малки парчета. Сварете я с 2 с.л. захар. В тава сипете 100 г захар, разстелете. Карамелизирайте на 180 градуса.

Сипете юфката върху карамела. Разбийте захарта и яйцата, добавете млякото и разбъркайте. Сипете върху юфката, а после добавете и варената тиква.

Печете тиквения сладкиш за 1 час на водна баня на 160 градуса. Оставете да иззстине.

Приберете сладкиша с юфка в хладилник и обърнете върху чиния или поднос.

Тиквеният сладкиш с юфка е чудесен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: