Начин на приготвяне
Нарежете на кубчета свинската плешка и ги прехвърлете в тенджера. Сипете малко вода и задушете месото.
Когато то побелее, прибавете в тенджерата наситнените скилидки чесън и лука. Готовете и добавете нарязаните моркови и чушка. Овкусете с кимион и сол.
След като месото и зеленчуците се запържат, поръсете с лютия и сладкия червен пипер. Прибавете смлените домати и сипете червеното вино.
Гответе 10-тина минути и налейте топла вода, която да покрие продуктите.
Когато свинското се свари напълно, добавете нарязаните картофите (2 от тях настържете).
Гответе гулаша до готовност и накрая го поръсете с наситнена целина.
Балканският гулаш със свинска плешка е много вкусен.