Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гулаш»Балкански гулаш със свинска плешка

Балкански гулаш със свинска плешка

Балкански гулаш със свинска плешка
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Каква по-вкусна идея за вкусен обяд от един гулаш със свинско"

Необходими продукти

  • картофи - 5 броя
  • свинска плешка - 500 грама
  • червено вино - 100 мл
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • чесън - 2 скилидки или 1 стрък пресен
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • чушки - 1 зелена
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • целина - 3 стръка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета свинската плешка и ги прехвърлете в тенджера. Сипете малко вода и задушете месото.

Когато то побелее, прибавете в тенджерата наситнените скилидки чесън и лука. Готовете и добавете нарязаните моркови и чушка. Овкусете с кимион и сол.

След като месото и зеленчуците се запържат, поръсете с лютия и сладкия червен пипер. Прибавете смлените домати и сипете червеното вино.

Гответе 10-тина минути и налейте топла вода, която да покрие продуктите.

Когато свинското се свари напълно, добавете нарязаните картофите (2 от тях настържете).

Гответе гулаша до готовност и накрая го поръсете с наситнена целина.

Балканският гулаш със свинска плешка е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: