Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Странджански винен кебап

Странджански винен кебап

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Странджански винен кебап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Елате в Странджа, за да видите как се приготвя най-вкусния винен кебап"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 6 глави
  • домати - 4 - 5 бр.
  • чесън - 2 глави
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • люти чушки - 3 - 4 бр. (препечени)
  • свинска мас - 3 с.л
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на кубчета. Маста се загрява и в нея се запържва месото.

Добавят се нарязаният на ситно лук, чесън и пасираните домати. Поръсва се с червения пипер и брашното. Разбърква се и се добавя лимонът, нарязан на филийки, лютите чушки и виното.

Посолява се и се оставя да се задушава до пълна готовност на месото.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: