Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с праз по селски

Дробчета с праз по селски

Дробчета с праз по селски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Много ни е любимо това ястие с дробчета по селски"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • червени чушки - 2 печени
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 2 броя
  • праз - 1 стрък
  • червено вино - 70 мл
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте пилешките дробчета във вряща подсолена вода за 5 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги подсушете.

Загрейте олиото и запържете наситнените праз и лук. Прибавете дробчетата, разбъркайте и ги запържете. Поръсете с риган, сол и пипер.

Прибавете в съда наситнените печени чушки, настърганите домати и пуснете дафиновите листа. Сипете малко вода и виното.

Оставете ястието да къкри на умерен огън до пълна готовност на дробчетата. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Дробчетата с праз по селски са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: