Начин на приготвяне
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Свалете сместа от огъня, добавете захарта и бъркайте до получаване на хомогенна консистенция.
Прибавете първото яйце и след като сместа поеме, сложете второто яйце. Отново разбъркайте до хомогенност. Пресейте брашното с ванилията и бакпулвера. Добавете го към горната смес и замесете меко тесто.
Увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник, за да се стегне. След това оформете топчета с големината на орех. Наредете ги в намаслена тавичка и ги запечете в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.
Внимавайте да не ги пресушите, около 10-12 минути са напълно достатъчни. След като ги извадите ги потопете в разтопения шоколад или просто ги залейте с него.
Коментари