Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Топла свинска пача

Топла свинска пача

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Топла свинска пача
Снимка: Иван иванов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Поднесете вкусната пача със счукан чесън. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • свинско месо - свински крачета, опашка и уши
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • целина - ½ глава
  • моркови - 1 - 2 броя
  • чесън - 2 глави + 2 с.л. счукан
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските уши, опашка и крачета. Прехвърлете ги в дълбока тенджера, сипете достатъчно количество вода.

Добавете почистените скилидки от двете глави чесън, едро нарязаните моркови и целина, дафиновите листа и лука, нарязан на 2.

Когато течността заври, посолете. Варете до омекване на свинското. Извадете и отделете от костите, нарежете го на късове.

Прецедете бульона от варенето и върнете месото в него. Оставете на огъня и щом кипне пак, свалете от котлона и охладете леко.

Застройте пачата с яйцата, разбити заедно с оцета. Прибавете счукания чесън и поднесете топла.

Топлата свинска пача е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: