Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сочен сладкиш с ананас

Сочен сладкиш с ананас

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Сочен сладкиш с ананас2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ананас - 12 шайби (от консерва)
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • масло - 200 г
  • захар - 1 и 3/4 ч.ч.
  • ягоди - 10 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запазете сока от ананаса в отделна купичка. Подсушете парченцата с хартия. Стоплете половината масло в тиган. Сипете чаша захар и кипнете като бъркате непрекъснато.

Излейте в тава с хартия за печене, намазнена. Върху карамела се реди ананасът.

Другата част от маслото се разбива до пухкав крем с ванилията и кафявата захар. Добавят се яйцата едно след друго.

В купа се смесва брашното с бакпулвера, солта и индийското орехче. Половината се сипва в сместа с яйцата и се разбърква. Добавя се 1/2 чаша сироп от ананас и млякото. Добавя се останалото брашно.

Разбъркайте и сипете върху резените ананас сместа. Печете сладкиша с ананас за 40 мин. на 180 градуса.

След като сочния сладкиш изстине, се обръща върху поднос.

Сочният сладкиш с ананас се украсява с ягодите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: